Headerbild

Skövde MK

ano: 1924

Mini GP & Minimoto

Minimoto och MiniGP har varit en gren inom Skövde MK sedan 2013.

Minimoto är en roadracingmaskin i miniatyrformat med 6,5” hjul.
MiniGP är något större och kan ha 10”, 12” eller 17” hjul. MiniGP kan vara av typ roadracing eller supermotard som oftast är en ombyggd motocrosshoj. 

Det är en relativt billig motorsport där det är enkelt att komma i gång. Det finns klasser för alla åldrar och erfarenheter från de minsta nybörjarna från 7 år till mer erfarna MC-förare som vill köra lite snabbare. Alla i familjen kan vara med, det finns många exempel där föräldrar och barn kör och har trevligt i lagom tempo. Om man inte vill tävla så kan man bara lösa träningslicens i SVEMO(Svenska motorcykelförbundet) och träna så mycket man vill för en billig årsavgift. Vi kör på asfaltbanan på Skövde motorstation. Träning sker tillsammans med Kart, men vi delar upp träningarna i 15 minuters pass där Kart och MC kör olika pass.

Vi är en liten sektionen i Skövde MK sett till antalet aktiva utövare men vi är en klubb som syns både på prispallar och som arrangör av tävlingar. Vi har arrangerat riksmästerskap 2014, 2015, 2021 och 2022.

Stora namn inom roadracingen som Max Biaggi, Valentino Rossi, Mark Marquez med flera har börjat med Minimoto en gång i tiden. Grenen framförs främst på kart banor. Banan skall vara minst 350 meter lång och ca 5 meter bred. En tävling går till så att varje klass kör ett antal träningspass som följs av kvalheat där snabbaste varvtid avgör startordning i finalen. I finalen startar förarna via gemensam start med motorer i gång och kör ett bestämt antal varv. Den som först passerar mållinjen har vunnit.

Träningstider:
Tisdagar och torsdagar: 17:00-20:00
Söndagar: 10:00-17:00

För mer info kontakta grenansvarig