Headerbild

Skövde MK

ano: 1924

Radiostyrd Bilsport

Foto: matothekiller.com

 

Stora förare i miniformat

Radiostyrd bilsport är en snabbt växande och högintensiv gren för alla åldrar. Ung som gammal tävlar sida vid sida om hundradelar, för att vinna med bilar som accelererar som en dragracingbil och har väghållning som en F1-bil! Allt detta till en bråkdel av kostnaden i jämförelse med fullskalig bilsport. Klasserna varierar från Touring och Le Mans-bilar ute på asfalt eller på nålfiltsmatta inomhus, till mer rallycross/crosskart liknande bilar som körs på banor typ motocross. Bilarnas storlek varierar mellan de olika klasserna men alla har en sak gemensamt, härlig tight racing med en massa adrenalin!

Lura dig inte av bilarnas storlek. För i denna sportgren talas det samma språk som i depån på exempelvis Monza, när Ferrari vill ha mer fart genom kurva tre eller mer stabilitet i inbromsningen till Parabolica-kurvan! Inställningar av chassi, taktik, depåstopp, spårval och så vidare gör denna sportgren spännande utifrån både ett tekniskt och tävlingsmässigt perspektiv.

I Sverige har vi idag flera förare som tillhör världseliten vilka åker runt om i världen på tävlingar. Nu söker vi efter fler. . . är det du?

 

Skövde Motorklubb har för närvarande två banor för att utöva Radiostyrd Bilsport på.
Vi har en Trackbana för bilar i skala 1:10, 1:8 och 1:5.
De vanligaste klasserna inom klubben är för närvarande 1:10 FWD och 1:8 GTe.
Mellan 1 och 2 gånger per år brukar vi arrangera tävlingar på denna bana.

Våran andra utomhusbana är en 1:8 Offroad bana. Denna bana är optimerad för 1:8 bilar med även mindre storlekar som 1:10 är också välkomna. Våran Offroad bana är en av landets finaste och bästa banor och vi jobbar med att förbättra och bevara vårat redan starka rykte om denna bana. Varje år kör vi minst en större tävling med hela Sverige som bred över förare samt någon mindre mer lokal tävling på hösten.